Nieuw fietsknooppuntensysteem Moor-Veenland groot succes

In november schreven we al over de nieuwe wandel- en fietsknooppunten in natuurpark Moor-Veenland, waaronder ook het Bargerveen valt. Aan de wandelroutes wordt momenteel de laatste hand gelegd, en het fietsknooppuntennetwerk is al een tijd klaar. Het nieuwe fietsknooppuntensysteem is een enorm succes. Met name in Duitsland maakt men er dankbaar gebruik van.

Image

Meer grensoverschrijdend fietsverkeer

Vooral de grensoverschrijdende routes zijn zeer populair. Dat is het afgelopen jaar gemeten met een fietsteller aan de grens bij Twist. Uit de metingen blijkt dat er 50% meer grensoverschrijdend fietsverkeer is sinds het uitbrengen van de fietsknooppuntenkaarten.

Afsluiting fietspad bij Twist

Helaas zijn er op het traject tussen knooppunt 8 en 44 bij Twist (DE) een aantal ongevallen gebeurd met fietsers die ongelukkig ten val zijn gekomen doordat hun fietsbanden bleven ‘haken’ tussen de spoorlijnen die door de route heen lopen. Een fietser is zelfs zwaargewond geraakt door een val op het hoofd. Hierdoor is het trajectdeel tussen knooppunt 8 en 44 sinds een aantal maanden afgesloten voor fietsers. Er staan waarschuwingsborden en mocht men besluiten toch die route te willen fietsen door de borden te omzeilen, dan gebeurt dit geheel op eigen risico.