Gebeurtenissen

KABOUTERS GESIGNALEERD

25-05-2017

Je ziet ze nooit. Maar op de Familiedag bij Staatsbosbeheer waren ze in grote getale aanwezig: Kabouters. Boskabouters waarschijnlijk, gezien de belangstelling voor Staatsbosbeheer. Het blijken in de omgang zeer vrolijke typjes te zijn. Leergierig en ondernemend, maar wel een beetje hongerig.

Staatsbosbeheer had speciaal voor dit doel een apart Kabouterpad aangelegd. En daar waren ze massaal op afgekomen. Trouwens, er waren ook grote hoeveelheden Zeerovers, Prinsessen, Vlinders en Poezensnoeten te ontdekken…..


FAMILIEDAG EN OPEN DAG

25-05-2017

Dit jaar was de traditionele Familiedag van Staatsbosbeheer gekoppeld aan een Open Dag van het Bargerveen. Want niet alleen Staatsbosbeheer, maar ook de Aannemers van de Buffer Noord en de Buffer Weiteveen hielden open huis. Zij gaven tekst en uitleg over hetgeen er in het Bargerveen allemaal aan werkzaamheden worden verricht. En da’s niet niks…..

Op Hemelvaartsdag organiseert Staatsbosbeheer altijd haar traditionele Familiedag. Die begint al vroeg met dauwtrappen georganiseerd door het Veenloopcentrum. Waarna rond 10.00 uur het brood bakken, pannenkoeken smullen, ‘steel hangen’, nestkastjes timmeren, speurtocht lopen, pitrus pellen, natuurquizzen, touwklimmen, fluitjes snijden en stands bekijken losgaat.

Maar om te zorgen dat de mensen ook op de andere plekken kwamen was er een Auto Route en een Fiets Route uitgestippeld. En voor deze gelegenheid werd de Veenland Express van stal gehaald. Die maakte elke uur, samen met de Huifkar van Scholtenszathe, een rondrit door het gebied. Daarbij werd de directiekeet van Oosterhuis en de directiekeet van FuhlerHoornstra aangedaan.

Een groot succes, mede vanwege het fraaie zomerweer.


EUROPA KIJKDAG MET FIETSTOCHT

13-05-2017

Op zaterdag 13 mei jl. organiseerde Natuurpark Veenland de Europa Kijkdag in het Bargerveen. Op zo’n Kijkdag kan het publiek kennis nemen van projecten die met Europese geld gefinancierd worden. Er waren bijna 60 deelnemers, verdeeld over een Duitse en een Nederlandse groep. Die trokken onder leiding van ervaren gidsen per fiets het gebied in. Vertrekpunt was de locatie van Staatsbosbeheer in Zwartemeer. Van daaruit ging het zuidwaarts naar het Veenloopcentrum voor koffie met gebak. Eenmaal terug wachtte ook nog een korte rit met de Veenland Express naar de afgesloten Grenskade.


BESTUURSCOMMISSIE OP VELDBEZOEK

20-04-2017

De Bestuurscommissie zit niet alleen achter de vergadertafel. Van tijd tot tijd trekken de commissieleden ook het gebied in. Om de voortgang van de werkzaamheden met eigen ogen te aanschouwen. Dus ging het gezelschap op donderdag 20 april jl. na de bestuursvergadering op pad. Jassen aan, laarzen mee, zon in de rug. Om achtereenvolgens de voortgang bij Weiteveen, het Schoonebeekerveld, het nieuwe fietspad en de Buffer Noord kritisch doch deskundig te beoordelen. Naar volle tevredenheid, overigens…..