BUFFER WEITEVEEN ‘OPEN GEDRAAID’

Op donderdag 2 november jl. verrichtte wethouwer Otter de officiële oplevering van de Buffer bij Weiteveen. Dat deed hij door de stuw in de slenk open te draaien. Onder de vrolijke tonen en muzikale ondersteuning van het meegereisde Fietsorkest. Met het opendraaien van de stuw symboliseerde wethouder Otter het waterbeheer van de Buffer Weiteveen. Die Buffer is nodig om het unieke natuurgebied Bargerveen te behouden.

Jisse Otter deed dit samen met Ans van Wijk, Gebiedsmanager van Staatsbosbeheer. Want Staatsbosbeheer gaat zowel het nieuwe terrein als de toekomstige Schaapskooi onderhouden. Aan die Schaapskooi wordt op dit moment nog druk gebouwd. De nieuwe Buffer in Weiteveen is in iets minder dan één jaar gerealiseerd. Het heeft het landschap ten oosten van Weiteveen ingrijpend veranderd.

Het hele gezelschap vertrok met de Veenland Express van Staatsbosbeheer vanaf het Veenloopcentrum. Begeleid door het vrolijk toeterend Fietsorkest. En na de plichtplegingen kwam het gezelschap daar ook weer terug. Om gezamenlijk te genieten van een stevig bord erwtensoep.