Bezoek de ganzen in het Bargerveen

In de winter komt ieder jaar een grote hoeveelheid ganzen naar het Bargerveen. Sommigen zijn op doorreis, maar anderen zijn wintergast in het gebied. Onder andere de Grote Canadese gans, de toendrarietgans en de nijlgans zijn goed vertegenwoordigd.

Image
Image
Het Veenloopcentrum organiseert in het najaar vier maal een wandeltocht, waarbij je de ganzen goed kunt bekijken. Vanaf 07:00 wordt er verzameld, waarna een deskundige gids je meeneemt naar de plek waar je de ganzen het beste kunt zien. De ganzen vertrekken in de schemering, net voor het licht wordt. “Dat is een machtig gezicht en een gigantisch kabaal,” vertelt Helena Schepers van het Veenloopcentrum.
Het is dan ook niet gek dat er bij elke ganzenexcursie zo’n 25 tot 30 personen aanwezig waren. “Ondanks de vroegte en de kou vinden de bezoekers het toch de moeite waard,” vertelt Helena. Meestal zijn het vooral inwoners van de omliggende dorpen die op de tocht af komen, maar ook een enkele toerist wist de tocht te waarderen. Na afloop van de tocht, die wel twee uur en een kwartier duurt, kun je lekker opwarmen en word je beloond met een heerlijk ontbijt.

Wil jij de zonsopgang in het Bargerveen meemaken en de ganzen zien vertrekken? Dat kan! De laatste twee ganzenexcursies van dit najaar worden georganiseerd op zaterdag 5 en zaterdag 19 januari 2019. Kosten met ontbijt: € 9,- en zonder ontbijt: € 4,-. Een extra tip: draag goede kleding en schoenen, en neem eventueel je verrekijker mee!

Meld je nu aan op tel.nr. 0524541458 of via e-mail: info@veenloopcentrum.nl